[CONVOCATÒRIA] GRÀCIA NO ESTÀ EN VENDA! 28F

10835107_383062115209777_8495727999474185482_o

Rere l’aparença de singularitat i modernitat que impera a la ciutat de Barcelona des de fa anys, s’amaga tot un entramat de relacions entre les institucions públiques – amb l’Ajuntament al capdavant – i el capital financer global. Grans empreses amb grans consells d’accionistes al capdavant estan comprant, com si d’un producte qualsevol es tractés, les nostres places i carrers per tal de fer-hi negoci i poder revaloritzar el capital invertit de nou especulant, ara que la vivenda ja no resulta tant rendible.

Els nostres espais construïts en comú i les nostres relacions que teixim al carrer estan sent venudes per l’ajuntament com a reclam turístic i nosaltres, veient-nos desposseïdes de tot allò que ens permetia entendre’ns com a Vila i incapaces de pagar els preus abusius del nou destí turístic de primera, ens veiem obligades a marxar o a quedar-nos assumint un futur ben negre: explotació laboral, preus de consum elevats i la dura perspectiva de viure en unes places i carrers a les que se’ls hi ha extirpat la vida, convertides en una simple atracció on impera el consumisme.

Ara són 6 hotels. Però ha sigut un Pla d’Usos que es pretenia aprovar sense cap tipus de participació popular, on no es regulen la majoria d’activitats turístiques. Són les ordenances del civisme, que només recauen sobre les barcelonines i que ens diuen com ens hem de comportar per tal d’oferir bona imatge. És la privatització del Park Güell, és la remodelació del Passeig de Gràcia, és la destrucció de Vallcarca, és la cessió davant qualsevol demanda de grans empreses de l’Ajuntament, és l’incompliment de qualsevol compromís adquirit per part dels nostres polítics, és la flexibilitat de les ordenances d’urbanisme davant d’un cert volum de capital. És lliuremercat on l’Ajuntament no és més que una eina facilitadora dels interessos de les grans corporacions.

Aquest 28F, les joves sortirem al carrer per reclamar que no volem més hotels. Per reclamar que aquest turisme no aporta riquesa ni aporta treball, que només ens assegura un futur encara més precari.

Ni les nostres vides ni els nostres carrers estan en venda.

GRÀCIA NO ESTÀ EN VENDA!

MANIFESTACIÓ 28F 18h als Jardinets de Gràcia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s