COMUNICAT | POL ABSOLUCIÓ: PROU POLICIA A LA FESTA MAJOR!

Durant la festa major de l’any passat, un amic i company, en Pol, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra la nit del 20 d’agost prop de la plaça del Raspall mentre marxava cap a casa, i la policia escombrava la plaça amb un cordó policial. Com que havia comunicat als seus amics que marxava uns dies fora, la seva absència va passar desapercebuda i es va estar detingut dos dies a comissaria. Ara, un cop celebrat el judici, en Pol ha estat condemnat a un any de presó i 540€ de multa per un delicte d’atemptat a l’autoritat, del qual no hi ha cap testimoni que corrobori la versió dels Mossos d’Esquadra.

En Pol és un jove molt vinculat amb el teixit associatiu gracienc. Membre de l’Esplai Matinada-Pòrtics, ha participat de la Plataforma d’Entitats Juvenils i ara de l’Ateneu La Barraqueta de Gràcia. Forma part de la Comissió de Festes Populars de la plaça del Raspall, i per tant, és organitzador de la Festa Major de Gràcia. Considerem que la condemna que s’ha aplicat a en Pol és absolutament desproporcionada, com ho va ser la seva detenció, i com ho és la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra durant la festa major de la Vila. A més a més, en Pol haurà de indemnitzar amb 90€ cadascun dels tres Mossos d’Esquadra que el denuncien, com si no fos prou haver passat pel mal tràngol.

Ara que s’acosta la Festa Major, volem recordar que no estem disposades a tornar a patir i a aguantar la presència de policia de paisà entre nosaltres, ni les actuacions desproporcionades dels Mossos d’Esquadra. Segons l’Ajuntament, la seva presència es fa necessària per culpa de la massificació de la Festa Major i del gran volum de gent que passa per Gràcia durant aquells dies. Volem recordar a l’Ajuntament que aquest model de festes respon a la “marca Barcelona” que tant s’esforcen en publicitar. Aquest conflicte també ens fa pensar que l’Ajuntament no té cap tipus de control sobre la policia que es passeja lliurement pels carrers de la nostra Vila, ja que en el moment de la detenció no en va tenir cap tipus de constància ni es va informar dels fets als organitzadors de la festa.

No volem policia a les nostres festes ni a les nostres places. Volem un model de Festa Major popular, participatiu i autogestionat, que no respongui a interessos privats derivats del turisme ni condicioni la festa als estrangers que ens visiten.

Exigim que l’Ajuntament es posicioni en aquest nou atac cap a aquelles que treballem per una Festa Major per a les veïnes. Exigim també que s’aturi el control policial els dies de Festa Major. I per sobre de tot, exigim l’absolució de tots els càrrecs que se li imputen al nostre company i amic Pol.

PER UNES FESTES MAJORS POPULARS

POLICIA FORA DEL BARRI

POL ABSOLUCIÓ!

ARRAN Gràcia, La Barraqueta de Gràcia, CUP Gràcia, Endavant Gràcia, Eskapulats, SEPC Secundària Gràcia-Sarrià-St Gervasi.      

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s