[CRÒNICA] CASSOLADA: CAN VIES RESISTEIX EN CADA ESPAI ALLIBERAT!

Després de tres dies d’autodefensa del CSA Can Vies i tot i la repressió, les detencions aleatòries i una militarització injustificable dels carrers de Sants, el barri de Gràcia va sortir al carrer per fer, de forma solidària i a la mateixa hora que es feia a Sants,  una cassolada de protesta a Plaça de la Vila.

A les 20h del vespre van començar a repicar les olles, tasses i clauers i a sonar els xiulets demanant la fi de l’enderroc de Can Vies, la dimissió del regidor de Sants Jordi Martí i l’alcalde Xavier Tries, l’alliberament sense càrrecs de les detingudes, – amb menció especial pel nostre company Carles, detingut aleatòriament com totes les altres i que actualment està encara retingut, EL VOLEM LLIURE JA, – la retirada immediata dels cossos repressius que estan militaritzant els barris de Barcelona i la paralització de tots els processos de desnonament i de desallotjament de la resta de CSO en perill.

Imatge d'enllaç permanent incrustada

La cassolada va començar un recorregut circular pel barri pujant per Gran de Gràcia fins al c/ Astúries per arribar a Virreina des d’on es va iniciar un recorregut que va creuar les principals places de la Vila. Al llarg del recorregut el suport de les veïnes va ser constant, tant des de balcons amb cassoles com a peu de carrer amb aplaudiments i punys alçats. Després d’una hora de recorregut pels carrers de la Vila la marxa amb més d’un centenar de persones, va tornar a davant del districte.

Allà algunes veïnes van penjar la pancarta al balcó de la seu i van procedir a llegir el manifest en suport de Can Vies i també en suport als tres espais alliberats i en perill de desallotjament de la Vila; el Banc Expropiat, l’Armadillo i el Casal Popular Tres Lliris. Un cop acabada la lectura del manifest, es va retornar al districte (Govern de CiU com a Sants i Barcelona) allò que sembra per a nosaltres, brossa.

Imatge d'enllaç permanent incrustada

Aquests tres espais forment part del teixit associatiu i autogestionari de la Vila, responen a les mancances i deficiències del sistema amb activitats diverses i complementàries entre si, resolen moltes necessitats de les veïnes construint alternatives al model de marca Barcelona que se’ns imposen arreu. Entenem que per a aquests tres espais, el context és molt similar al viscut a Sants i la lògica que se segueix per intentar acabar amb ells és la mateixa: “Tot el que no sigui engolit i tutelat pel sistema; i atempti contra els privilegis de les classes dominants, no té cabuda en aquesta ciutat ni en aquest barri.” La lluita per sobreviure, construir un model de ciutat diferent a l’actual i evitar el procés de gentrificació/elitització del barri (amb el nou Pla d’Usos a punt d’aprovar-se) ja s’està donant i les veïnes haurem de fer un pas endavant per seguir sent considerades les protagonistes de la nostra Vila.

Així aprofitem per recordar que resteu atentes a les convocatòries que s’aniran succeïnt aquests dies i que us hi sumeu!

CAN VIES RESISTEIX EN CADA ESPAI ALLIBERAT!

L’ARMADILLO, EL BANC EXPROPIAT I EL CASAL POPULAR TRES LLIRIS SÓN I SERAN DEL BARRI!

LLIBERTAT SENSE CÀRRECS PER TOTES LES EMPRESONADES! CARLES LLIBERTAT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s