[COMUNICAT] CAN VIES RESISTEIX EN CADA ESPAI ALLIBERAT!

Dilluns 26 de maig els Mossos d’Esquadra van desallotjar Can Vies, històric Centre Social Autogestionat, okupat des del 1997 al barri de Sants. L’Ajuntament, propietari últim de l’edifici, acabava així amb 17 anys de resistència que han vist néixer projectes i lluites, 17 anys construint l’alternativa a l’abisme capitalista. La repressió per part del cos de Mossos d’Esquadra va ser desmesurada, tant a les concentrades en suport a les persones que resistien a l’interior, com a la manifestació posterior al desallotjament. Sants en estat policial cremava de ràbia, i els Mossos d’Esquadra atacaven les seus de La Directa i de la Ciutat Invisible.

Ahir, dimarts 27 de maig, l’intent de l’Ajuntament d’enderrocar l’edifici històric, que és molt més que quatre parets, va desencadenar una allau de protestes que s’ha encomanat als barris. A la Vila de Gràcia es va convocar una concentració a les 23:15h a la Plaça de la Vila en suport a Can Vies. La cercavila improvisada va recórrer els carrers atacant les seus de bancs i caixes, culpables de l’espoli del poble. Fins passada la mitjanit, les solidàries amb Can Vies portàvem el foc de la revolta i la protesta de Sants a la Vila, on tres espais alliberats estan en amenaça de desallotjament: el Banc Expropiat, el Casal Popular Tres Lliris i el bloc okupat l’Armadillo.

L’Ajuntament pretén acabar amb els espais alliberats de la ciutat, espais de contrapoder on neixen projectes, alternatives. Aquesta és la prova irrefutable de que l’okupació és l’eina definitiva per a plantar cara i organitzar la lluita; fugim del tutelatge institucional, apostem per l’autogestió que ens permet que siguem nosaltres les que decidim i recuperem les regnes de les nostres vides. Els nostres somnis troben en cada espai alliberat el seu bressol, des d’on créixer i reproduir-se. L’ànima de Can Vies es troba en tots i cadascun d’aquests espais, i és per això que des de la Vila de Gràcia els defensarem, per tots els mitjans necessaris.

Can Vies resisteix en cada espai alliberat: en el Banc Expropiat, on les veïnes s’organitzen en xarxes de suport per autoabastir-se; a l’Armadillo, on famílies i joves que el sistema ha volgut desposseir s’han organitzat en comunitat per un habitatge digne; al Casal Popular Tres Lliris, on les joves de la Vila bastim dia a dia el moviment juvenil revolucionari, formant-nos i plantejant alternatives a l’oci, al consum i al sistema patriarcal que condiciona les nostres formes de relacionar-nos. La Vila de Gràcia resisteix a l’elitització imposada per aquelles que només busquen el seu benefici en l’explotació de la classe treballadora. Nosaltres resistim construint un nou món mitjançant l’okupació, l’autogestió i la cultura popular. Alliberem les nostres vides i defensem allò que estimem!

La flama de la solidaritat ja s’ha estès per tots els barris de la ciutat grisa. L’efecte Can Vies és la defensa dels nostres somnis, d’allò que estimem, que es converteix en el malson dels qui pretenen governar-nos. Els barris s’alcen en peu de guerra per recuperar, pel poble el que és del poble! Convoquem aquesta tarda una concentració en solidaritat amb Can Vies i en defensa dels espais alliberats de la Vila de Gràcia, a les 20:00h a plaça Revolució.

CAN VIES RESISTEIX EN CADA ESPAI ALLIBERAT!

DEFENSEM ALLÒ QUE ESTIMEM!

IMG-20140528-WA011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s