[DESOBEÏM L’ABSURD] Marquem un gol al seu civisme!

Una de les polèmiques decisions que últimament ha pres el Districte de Gràcia, ha estat de prohibir jugar a pilota a la plaça de la Vila. Aquesta decisió, es vol fer extensiva a altres places com Diamant, Sol o Raspall, i respon a les queixes dels bars amb terrassa, segons els quals els nens jugant a pilota molesten a la clientela. A la Vila de Gràcia tenim un espai públic reduït, no comptem amb grans zones verdes, ni parcs i jardins on els infants puguin jugar.

La vida pública a Gràcia s’organitza al voltant de les places, ja que és l’espai on les veïnes ens trobem per xerrar, fer una cervesa, organitzar una activitat de qualsevol tipus… Des d’ARRAN Gràcia portem temps denunciant el fet de que les terrasses amb preus exorbitants estiguin envaint cada cop més les places de la Vila, terrasses i bars que busquen el turista com a consumidor. Les joves ens veiem excloses del nostre punt de trobada, i recordem quan fa pocs anys baixàvem a la plaça a jugar a pilota amb les companyes de l’escola.

Que les nenes i els nens no puguin jugar a pilota a les places com s’ha fet des de sempre perquè ara interessa més que les turistes puguin prendre una gerra de sangria al sol és absurd. El fet de que, a més a més, vulguin vestir aquestes normes absurdes sota la disfressa del civisme, encara és més absurd. Això només és una prova més de que les veïnes de Gràcia estem esdevenint ciutadanes de segona, a partir del moment en que les polítiques sobre espai públic es fan en benefici d’una població que no viu al barri. El que és incívic és que les nenes i els nens no tinguin espais on trobar-se i jugar a pilota, i que les joves no tinguem llocs de trobada al barri.

El nou pla d’usos de Gràcia serà aprovat aquest mes de maig, ple de falsos consensos i mentides. És per això que, emmarcat en la campanya DESOBEÏM L’ABSURD, ARRAN Gràcia hem decidit fer un gol al seu civisme organitzant un torneig de futbol 3×3 a la plaça de Vila. Amb aquesta acció denunciarem l’absurditat que suposa que les joves no puguem gaudir de l’espai públic amb llibertat. Per a participar-hi només us heu d’apuntar per equips de mínim 3 persones a les graelles que trobareu al Casal Popular Tres Lliris o a la Barraqueta de Gràcia, o enviant un mail a gracia@arran.cat! La inscripció costa un euro, hi haurà un obsequi per a totes les participants i acte seguit un vermut musicat després de l’exercici!

Us esperem dissabte 24 de maig a les 12h a la plaça de la Vila de Gràcia!

GRÀCIA NO ESTÀ VENDA, GRÀCIA ES DEFENSA!

DESOBEÏM L’ABSURD.

nens_absurd

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s