[CRÒNICA] VII TROBADA JOVE DE GRÀCIA

Des de l’assemblea d’ARRAN Gràcia i com a membres de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia volem celebrar un any més l’èxit de la 7a Trobada Jove i agrair a totes les que vau participar a les activitats i al llarg del dia. El que suposa una trobada jove com aquesta, amb l’ocupació d’un espai públic que ens és retallat i vetat constantment ja és suficient, però veient l’èxit d’afluència i participació creiem que si estem (com deia el lema ) disposats a deixar petjada, cap procés d’elitització/gentrificació o remodelació d’espai públic pensat en el turisme o l’enriquiment especulatiu ens podrà fer fora. Deixa petjada!

A continuació us deixem amb la crònica de la jornada:

Un any més la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia hem sortit als carrers i places de la Vila per reivindicar-ne el seu us comú, més indispensable que mai ara que s’apropa el nou Pla d’Usos de Gràcia. Vam sortir i trencar amb les nostres habituals rutines de dissabte, amb la clara intenció de fer visible el que fa que Gràcia sigui especial. Les qui hi vivim i hi volem seguir visquent, les qui hi creem xarxa, nosaltres, les joves. I ho vam fer per engrescar a totes les joves del barri a deixar-hi petjada, ja que veient l’evolució de la nostra Vila es fa indispensable fer-ho abans no sigui massa tard.

Enguany els ja clàssics tornejos de bàsquet, futbol i voleibol s’han realitzat a l’Escola Pau Casals amb gran afluència d’equips i participants. Felicitem a totes les qui hi van participar al llarg de les més dues hores que van durar i es que com més temps passa més afluència té aquesta activitat matinal.

A la una del migdia i gràcies a les companyes que van estar muntant la infraestructura de Plaça Virreina on aquest any tenien lloc el gruix d’activitats, es va poder gaudir d’un vermut a l’ombra dels arbres mentre l’afluència de gent que s’apropava a preguntar  anava en augment i es preparava la panxa pel dinar. Un cartell recordava qui som les autèntiques protagonistes del barri, les veïnes malgrat al districte se n’oblidin sovint. Amb el vermut es va començar a preparar també una paella de verdures en un dinar popular  que van poder gaudir vora de 40 persones i del que no va quedar-ne res.

Després de dinar es van iniciar les activitats infantils organitzades per franges d’edat i amb les nenes, nens, i joves dels diferents caus i esplais de la plataforma barrejats. Les activitats, que van escampar-se arreu de la Vila, no van oblidar el mural per a fotografiar-se que es va instal·lar a plaça Virreina i que infinitat de nenes i  nens (i algunes monitores) van aprofitar per utilitzar i en el cas de les més atrevides a decorar.

Foto: Plataforma d'Entitats Juvenils Gracia

Amb la fi de les activitats infantils i la música de les proves de so dels grups que tocarien el concert i amb una pancarta de fons que davant la venda de la Vila a interessos aliens als veïns cridava a la defensar Gràcia,  es va anar omplint la plaça fins que arribades les nou del vespre, el grup de súpers de l’Esplai Espurna “Skraks” va oferir el sopar a base d’entrepans i patates fregides que moltes presents van poder gaudir.

A les deu de la nit i amb una Plaça Virreina que no parava d’emplenar-se, “Trum antifeixistes” un grup de música de joves del barri va començar a animar la festa fent moure a tots els presents  amb el seu repertori de cançons pròpies i versions de clàssics de la música alternativa. Després de gairebé una hora de concert, va pujar a l’escenari el grup de música “Sybarites” que amb el seu “petardeig” jamaicà i la seva posada en escena van acabar d’arrodonir una Trobada Jove que va concloure amb un final de concert  amenitzat per la música que punxaven dues PD companyes de la plataforma.

Des de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia volem agrair la implicació de tots els col·lectius i la participació de totes aquelles persones que dia a dia i en jornades com les d’aquest dissabte aposten per deixar també la seva petjada a Gràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s