[CRÒNICA] ACTE PRESENTACIÓ DE CAMPANYA: DESOBEÏM L’ABSURD!

Diumenge passat ARRAN Gràcia varem presentar la nova campanya local que impulsem, DESOBEÏM L’ABSURD. L’acte va consistir en un vermut, dinar popular, i un cafè tertúlia amb Isabel Vallet, diputada de la CUP-AE, Pau Llonch de la PAHC Sabadell i la companya Mireia que va explicar la campanya unitària Desobediència2014.

Captura de pantalla 2014-04-14 a les 22.15.47L’acte de presentació de la campanya es va dur a terme a la plaça del Diamant. En aquesta plaça s’hi ajunten els nens i les nenes sortint de l’escola per jugar, i s’hi realitzen moltes activitats habitualment. Tot i això, el districte hi té previstes unes obres en breus que transformarien la plaça en una zona arbrada dificultant que la plaça segueixi sent un lloc de trobada. Sent una campanya àmplia de desobediència, la presa de l’espai públic formava part també de les nostres reivindicacions i l’emplaçament no va ser casual.

El dinar popular es va cuinar a la mateixa plaça i va consistir en una paella de verdures i amanida. Les verdures eren reciclades dels contenidors dels supermercats del barri i la resta d’aliments provenien de l’expropiació del supermercat Dia que varem realitzar fa dues setmanes. Amb aquesta doble acció denunciàvem els beneficis multimilionaris de les grans cadenes de supermercats que especulen amb el menjar, a la vegada que en llencen tones diàries, mentre algunes veïnes amb prou feines omplen la nevera. Aquest acte, per tant, es planteja com una aposta per la solidaritat i les xarxes de suport mutu, com les xarxes d’aliments de la vila -alguns dels membres de les quals ens van ajudar en l’elaboració de la paella-, i que serveixen per plantar-nos davant del sense sentit del sistema capitalista.Captura de pantalla 2014-04-14 a les 22.18.58

Després del dinar, varem fer una rotllana per escoltar i compartir experiències de desobediència en diverses lluites sectorials o campanyes unitàries. Isabel Vallet, diputada de la CUP-AE al Parlament de Catalunya i militant d’Endavant OSAN, ens va explicar la campanya “No marxis sense hora” que instava a les usuàries de la sanitat pública a exigir que els hi donessin hora i denunciava les llistes d’espera fraudulentes. Pau Llonch de la PAHC Sabadell va explicar com funcionava la PAHC i sobretot el projecte de la Obra Social, relacionant-ho amb la necessitat d’habitatges pel jovent i de utilitzar la PAH com a paraigües on hi caben tots els projectes relacionats amb l’habitatge. La Mireia va explicar com la campanya Desobediència2014 pretén ajuntar totes aquestes lluites sectorials al voltant de la necessitat de desobeir, així com de la criminalització de la protesta.

BlG-1gdIQAABbDF El debat que es va produir després entre totes les presents va ser molt enriquidor i va girar al voltant de la desobediència col·lectiva i la necessitat de que aquesta fos assumida per amplis sectors de la població, així com la importància de que les persones s’hi sentin vinculades més enllà d’utilitzar-la com a solució als seus problemes immediats. En aquest sentit, la campanya DESOBEÏM L’ABSURD aposta per la construcció d’espais de contrapoder mitjançant els quals totes ens autoabastim al marge de les lleis capitalistes i recuperem el control de les nostres vides.

Us convidem a restar atentes i a sumar-vos al seguit d’actes i accions que impulsarem, com el passi de documental del proper dissabte 19 al Casal Popular Tres Lliris. El documental “Comprar, tirar, comprar”, dirigit per Cosima Dannoritzer, tracta sobre l’obsolescència programada, és a dir, la reducció deliberada de la vida d’un producte per a incrementar-ne el consum. Després del documental hi haurà sopar de pintxos i música.

DESOBEÏM L’ABSURD!

passi de documental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s