Acció d’expropiació al Dia. DESOBEÏM L’ABSURD!

Com a tret de sortida de la campanya DESOBEÏM L’ABSURD, avui ARRAN Gràcia hem expropiat un supermercat de la coneguda cadena Dia, situat al carrer Torrent de l’Olla. Aquesta campanya pretén denunciar les absurditats que el capitalisme ens fa viure a diari.

Com pot ser que, davant l’emergència social que estem vivint les classes populars, es segueixi prioritzant els beneficis milionaris de les cadenes dels supermercats? Com pot ser que aquesta gent es segueixi enriquint mentre nosaltres amb prou feines arribem a final de mes? Davant d’aquestes absurditats, el jovent  decidim desobediència!

L’acció ha consistit en omplir bosses de productes bàsics com llet, oli, arròs o pasta. Aquestes bosses s’han passat entre les mans de les joves fins sortir del supermercat. El menjar expropiat es destinarà a xarxes d’aliments de veïnes de Gràcia, com a aposta per la solidaritat i el suport mutu.

També volem assenyalar la cadena de supermercats Dia, coneguda per explotar a les treballadores en condicions precàries sota contractes fraudulents, així com exercir pràctiques antisindicals. A banda d’això, aquests supermercats llencen tot l’excedent de menjar sense donar possibilitat a les Xarxes d’Aliments de reciclar allò que no han venut, o que està a punt de caducar. Es calcula que es perd un terç del menjar produït arreu del món i que a Europa llencem anualment uns 89 milions de tones d’aliments. Mentre la sobreproducció i el malbaratament causats per la lògica consumista envia tones d’aliments a les escombraries, hi ha persones amb dificultat d’accés als aliments.

Expropia el Dia, l’alimentació no és mercaderia!

Desobeïm l’absurd!

super_absurd

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s