Manifest #StopPujadesTransport: S’HA SOBREPASSAT LA LÍNIA VERMELLA!!!

22 DE GENER, CINQUENA MOBILITZACIÓ DELS BARRIS PER RESPONDRE A LA PUJADA DEL PREU DEL TRANSPORT PÚBLIC DEL 2014

El 22 de gener ens mobilitzarem més barris i més estacions: Llucmajor, Ciutat Meridiana, Roquetes, Gramenet, Sant Andreu, Horta, Arc de Triomf, Fontana, Pl. Sants, Sagrera, Verneda, Clot, Badalona (PF), Castelldefels, Gavà, Cornellà, Bellvitge, la Marina (Zona Franca), Congrés, Martorell, Sant Joan Despí, Poble Sec, Maresme i Hospital Clínic.

Un desafiament als barris més castigats per la precarització, l’atur i les retallades

Aquesta pujada del preu del transport implica un nou desafiament cap als veïns i usuaris, que observen que mentre l’Administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga la gent que utilitza el transport públic, l’únic del qual disposa per anar a treballar o per cercar feina.

Un servei públic que funciona com una empresa

El bitllet més venut, la T-10, ja té un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l’any anterior i un 71% més que fa deu anys. La T-50/30 ja costa 42,50€, una pujada del 8,4%. Aquest augment continuat de les tarifes, molt per sobre dels increments de l’IPC, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.
Tot això succeeix mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduint un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Direcció de TMB, la raó per la qual s’apuja el preu del bitllet

Mentre els barcelonins paguen el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro de la ciutat –tal com ho han denunciat reiteradament els seus treballadors/es– manté una opacitat absoluta sobre el seu pressupost i sobre el sou dels 603 membres de l’equip directiu, ja que tenen un salari fora de conveni i totalment desconegut, a més dels cotxes oficials de què gaudeixen. A més, continua mantenint-se en secret el motiu pel qual tants excàrrecs públics de PSC i CiU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció.

• Hem de continuar empassant-nos i patint que any rere any ens facin pagar més car el transport públic?
• Hem de continuar pagant els excessos abusius de les empreses que gestionen el servei de transport metropolità?

Per aquestes raons, des de STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC, no pararem fins que no es retiri la pujada del 2014. Per tant:

Convoquem els veïns i les veïnes a una nova mobilització, des dels barris, per al dia 22 de gener a les 19 h amb un objectiu:

• Retirada de l’augment del 2014 i congelació del preu del transport públic d’acord amb les tarifes del 2013.

AIXÒ HO HEM D’ATURAR ENTRE TOTES I DES DE TOTS ELS BARRIS!
SORTIM AL CARRER I DIGUEM PROU!

22 GENER PROVISIONAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s