Comunicat de Solidaritat: Declaren l’estat d’excepció a Hamburg!

Als barris del centre d’Hamburg (Alemanya) s’ha declarat l’estat d’excepció. Això vol dir que la ciutat està en toc de queda, al país que es presenta com a model perfecte, perquè els seus habitants no se sotmeten a la dictadura repressiva del capital i els seus acòlits polítics. Després de la manifestació en contra del desallotjament del CSO Rote Flora el 21 desembre passat, i posant com a excusa presumptes atacs contra comissaries de policia, aquesta nit la policia ha irromput als barris del centre en una escalada repressiva sense precedents. Els mitjans de comunicació de masses no estan informant dels fets i l’única manera de seguir els esdeveniments és mitjançant el hashtag #Gefahrengebiet, #RoteFlora i #Hamburg a Twitter. 

Els incidents a Hamburg van esclatar quan la policia va atacar a 10 mil manifestants oposats al desallotjament del Centre Social Okupat Rote Flora. La manifestació, sota el lema “Rote Flora bleibt” (Rote Flora es queda) tenia tres reivindicacions principals: defensar els espais alliberats, en aquest cas el CSO Rote Flora okupat des de l’any 1989; denunciar el procés de gentrificació que està patint el barri, ja que es volen enderrocar edificis per construir-hi habitatges de luxe expulsant a les veïnes que hi viuen; i finalment exigir una solució per als 300 immigrants procedents de Lampedusa, als quals el govern els hi nega l’asil.

La manifestació va acabar en disturbis i en una batalla campal als carrers d’Hamburg, enfrontant la policia amb els manifestants que van exercir la legítima autodefensa davant de les tanquetes d’aigua dels cossos repressius, i que va deixar un saldo de més de 600 ferits. En aquest moment, dues setmanes més tard en les que s’han seguit els avalots i els atacs, la policia ha declarat com a “zona  perillosa” (Gefahrengebiet) els barris del centre de la ciutat alemanya amb l’objectiu de reprimir la protesta social. L’esmentada zona afecta als barris d’Altona, Sant Pauli i Sternschanze. Dins d’ella els drets fonamentals estan limitats i la policia pot controlar, aturar i expulsar ciutadans sense indicis concrets. La policia està registrant i detenint a qualsevol persona, amb registres arbitraris a altes hores de la matinada. Aquesta és la “democràcia” de l’Europa del Capital.

En primer lloc, des d’ARRAN Gràcia, volem enviar un missatge de solidaritat i una abraçada anticapitalista a totes les companyes del CSO Rote Flora i les detingudes i ferides en aquesta ràtzia repressiva. En segon lloc, volem deixar clar  que considerem totalment legítima la defensa dels espais alliberats com el Rote Flora. En tercer lloc, volem remarcar el nostre posicionament en contra de l’Europa del Capital, representada en aquests moments pel somni alemany de la Cancellera Angela Merkel, que està ofegant als països del sud d’Europa, tals com Grècia, Itàlia o l’estat espanyol, condemnant-nos a la misèria. Per tant, donem suport al poble alemany que presenta alternatives alliberant espais i que demostra que la opressió a la classe treballadora no entén de fronteres ni d’estats del benestar, i la nostra resposta tampoc. Que el Rote Flora sigui l’espurna que encengui Europa!

ROTE FLORA BLEIBT!

NO A L’EUROPA DEL CAPITAL!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s