Els foguerons porten la campanya ‘a Mallorca en Català’ a Gràcia

Aquest dissabte dia 28 es van fer les mobilitzacions organitzades per l’esquerra independentista de la vila de Gràcia coincidint amb la celebració de la festa dels foguerons, que des de fa anys la comunitat poblera i mallorquina resident a Barcelona organitza a Gràcia.

foguerons 2012A la tarda, al casal de joves de la Fontana, es va presentar el col·lectiu Pinyol Vermell de joves de sa Pobla. Més tard, a les set, començava una cercavila pels carrers i palces en defensa del català i que volia denunciar la política del nou govern del PP que pretén liquidar el català a Mallorca, una política que ha aixecat nombroses protestes i queixes, com les que ha protagonitzat la campanya d’Endavant i de l’esquerra independentista mallorquina ‘a Mallorca en Català‘. També es denunciaven els atacs del govern contra el català al País Valencià o al mateix Principat, recordant la sentència recent del TS contra la immersió a l’escola.

La cercavila, que aplegà fins a un centenar de persones, comptà amb la música dels xirimiers Pau i Càndid i l’actuació de la colla bastonera de Gràcia ‘Cop a Cop’. En passar per les places dels foguerons, foren nombrosos els veïns de gràcia i assistents mallorquins i barcelonins que mostraren el seu suport a la inciativa per la llengua, malgrat els intents d’alguns poderosos sectors conservadors, així com les gestions del Districte, a mans de CiU, per evitar que la defensa de la llengua pròpia dels Països Catalans fos present a la jornada festiva, impedint que es pogués fer a la plaça la barraca poblera-gracienca amb menjar i material independentista. Aquesta actuació, tanmateix, no va poder silenciar la defensa de la llengua ni impedir que la reivindicació fes acte de presència.

En arribar a la plaça de la Virreïna, la cercavila es clogué amb la cremà dels retrats de Bauzá, president de les Illes i del president espanyol Rajoy, entre crits contra els enemics del català i per la independència. Després dels actes de la jornada, organitzats per l’assemblea local d’Endavant (OSAN), l’Assemblea de Joves de Gràcia i la CUP de la Vila, a la nit es va poder fer al Casal Popular una festa i animat concert de la mà del conunt Taverners, que engrescà el públic amb música i versions tradicionals de Mallorca, i gaudir de les coques i menges mallorquines.

Fotos d’Oriol Clavera:
foguerons 2012 foguerons 2012 foguerons 2012 foguerons 2012

Extret de: graciaviva.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s