JONA ABSOLUCIÓ – Novetats del cas

Arràn dels últims esdeveniments en el cas que afectat al company Jona de l’Eixample, el seu grup de suport ens ha fet arribar el següent comunicat. Des de l’Assemblea de Joves de Gràcia volem transmetre el nostre màxim suport cap al company i garantim que farem el que estigui en les nostre mans per aturar el seu empresonament. Com hem anat repetint en nombroses ocasions volem ara dir ben fort que la repressió mai ens tallarà les ales. Us posem l’enllaç a la web del cas per qui vulgui més informació o es vulgui assebentar de com donar suport.

www.absoluciojona.org

Comunicat del grup de suport:

Amics i amigues,

Comencem aquesta carta donant-vos de nou les gràcies per haver-vos solidaritzat amb en Jona i per haver-nos fet confiança a nosaltres, el grup de suport, en les tasques realitzades per tal de cloure satisfactòriament el procés judicial en marxa.

És en conseqüència del vostre suport, que vàrem adquirir el compromís de tenir-vos informades dels diferents esdeveniments que s’anessin produint i per aquest motiu us adrecem aquestes ratlles. Lamentem no haver estat mai del tot eficaces en la tasca comunicativa però sabem que podeu comprendre l’esforç que ens suposa a totes nosaltres mantenir el contacte amb les més de 100 entitats que ens heu fet arribar el vostre recolzament.

En el darrer any, i a proposta dels jutjats de Barcelona, vàrem iniciar un procés de mediació entre l’Ajuntament de la ciutat i en Jona. Vàrem decidir participar activament en aquest procés amb l’objectiu de retrobar en el diàleg la via adequada per resoldre tot conflicte i, sempre amb el convenciment, compartit amb vosaltres, que els càrrecs atribuïts a en Jona (manifestació il·lícita, danys i atemptat) són del tot absurds, podríem assolir l’acord amb l’Ajuntament per tal de que fos retirada la seva acusació particular del cas.

Som conscients que la retirada de l’Ajuntament de Barcelona com acusació particular pot suposar un gran pas endavant en l’absolució del nostre company. Alhora, representa una bona oportunitat per al consistori per situar-se dins de la racionalitat del principi jurídic de proporcionalitat i finalment, reparar part del mal infringit a en Jona des que s’inicià aquest procés el ja llunyà 13 d’octubre del 2006.

Doncs bé, ahir, 13 d’abril, vàrem tenir la darrera sessió del procés de mediació i hem de comunicar-vos que les representants de l’Ajuntament ens van assegurar que no retirarien acusació particular contra en Jona.

És un cop molt dur per a totes nosaltres, que veiem com hem estat perdent el temps en un procés, anomenat de mediació, en el que l’Ajuntament no hi assistia amb cap voluntat real d’assolir cap mena d’acord. Hem allargat un any més el patiment del nostre company que ara es troba decebut i enganyat. Estat d’ànim compartit per totes nosaltres. Només la senyora Assumpta Escarp, regidora de l’Eixample i regidora de mobilitat i seguretat, deu estar satisfeta d’haver-nos tingut un llarg any confiades i sobretot, callades.

Amb la decepció al cor, ens dirigim de nou a vosaltres, ara coneixedores de tot el que ha succeït per tal de posar-nos a la vostra disposició per donar-vos tots els detalls d’aquest nou engany i, alhora, per demanar-vos que transmeteu a tothom que pugueu la negativa de l’Ajuntament a deixar l’acusació. El proper pas serà el tancament de la instrucció i l’obertura del procés per a la celebració del judici. Esperem que en el temps que hagi de passar encara fins a veure el nostre company Jona a la sala de vistes, la pressió renovada faci efecte i conseguim fer entrar en raons la senyora Escarp i l’Ajuntament de Barcelona.

Fins llavors, us seguirem informant del cas i us convidarem a participar de les mobilitzacions que creguem oportunes. Vosaltres, com sabem que fareu, seguiu al nostre costat. Ha estat el vostre suport el que ens ha permès no defallir i seguir traient hores de voluntarisme per una causa doble i justa: aconseguir l’absolució del nostre company i retornar a la nostra ciutat certes dosis d’humanitat que l’urbanisme salvatge, contra el que en Jona es va manifestar, vol devorar.

Rebeu una calorosa abraçada de part de totes nosaltres,

Fins ben aviat,

Grup de suport d’en Jona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s