Quinze, i diuen prou?

Fa una pila d’anys, si fa no fa quinze, que col.lectius dels moviments socials de la Vila de Gràcia portem participant activament en l’organització d’un dels molt
espais de Festa Major. Són diversos els col.lectius que hi hem anat passant, alguns ja no existeixen, d’altres han nascut durant aquests anys, però tots tenim un denominador comú: celebrar una festa major popular, de la Vila, organitzada per i per a les gracienques, autogestionada, no mercantilitzada, i sobretot, amb contingut crític i reivindicatiu. I aquest espai de festa major, que ens havia ubicat a la plaça del Diamant, ha estat forçat pel districte, i de manera no desitjada, a exercir de nòmades. Però quan començàvem a pensar que
havíem tornat a trobar un emplaçament fix a la plaça del Poble Romaní, el vent torna a bufar en contra.
En primer lloc és mitjançant la premsa que ens assabentem que Poble Romaní serà ocupat per barracons segurament durant anys.
Mai ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres per fer-nos saber que aquest
estiu no tindrem espai de Festa Major.
En segon lloc ens diuen, primer la premsa, després el districte, que el nostre espai és al carrer Còrsega. Arribats aquest punt volem explicitar que no anirem a Còrsega i no serà, en cap cas, en nostre espai de Festa Major.
És un carrer fora de la Vila, té grans dimensions que impedeixen decorar, és un punt on es massifica la gent que impedeix fer activitats amb normalitat, i trenca l’esquema de Festa Major que tenim planificat tant per la programació com per la infraestructura. I ho sabem perquè ja vam organitzar-hi una edició de Festa Major.
En tercer lloc, el senyor Guillem Espriu, regidor del districte, no va vacil·lar a l’hora de fer-nos saber un dels principals motius pels quals ens volen a Còrsega, textualment: “La policia no vol que aneu a Diamant perquè no us pot controlar”.
I en quart i últim lloc, observem que l’actitud del districte només respon a excloure’ns de la Festa Major pel sol fet de ser un espai crític, reivindicatiu i defensor de la cultura popular, un atac als moviments socials del barri i a tota aquella gent que no pensa ni actua com ells. Volen silenciar una festa incòmode.
Hem ofert un gran ventall de possibilitats. Fins avui se’ns ha negat qualsevol alternativa que no passi per Còrsega.
La nostra postura és clara, a Còrsega no hi anirem.

Comunicat de la Comissió de Festes Populars (CFP)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s