El patriarcat és violència. combatem-lo d’arrel!

La passada nit del 24 de novembre, membres de l’Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) varem realitzar una acció simbòlica que consistí en assenyalar els principals punts de la Vila des d’on es reprodueixen i manifesten els rols i prejudicis que el patriarcat reserva per a la dona. Amb aquesta acció es pretenia senyalitzar aquells establiments que a través de la seva activitat pretenen construir una feminitat basada en la subrogació de la dona envers l’home, la mercantilització del cos d’aquesta o bé contribueixen a mantenir tot el conjunt d’estereotips lligats a la figura femenina, perpetuant així les estructures de dominació patriarcals i presentant aquesta com a un subjecte que ha de viure per satisfer les necessitats masculines.
Així doncs es van senyalitzar centres d’estètica on la dona es tractada merament com a reclam publicitari, “sex-shops”en representació de la mercantilització del cos i on es presenta com a única opció sexual vàlida l’heterosexualitat.
Un cop senyalitzats aquest punts es va realitzar un mural a la Plaça de la Revolució fent referència al 25 de novembre, dia mundial contra la violència de gènere.

Manifet de la CAJEI. 25 de Novembre. El patriarcat és violència. combatem-lo!
www.cajei.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s