Combatem el feixisme: 12 d’octubre, res a celebrar

L‘ Esquerra independentista del Barcelonès impulsa una campanya antifeixista a Barcelona per impedir la celebració dels actes feixistes del dia de la hispanitat

Manifestació: diumenge 12 d’octubre a les 11h a la plaça de Sants

MANIFEST:

Enguany s’ha commemorat el setantè aniversari dels bombardejos de l’aviació feixista contra la ciutat de Barcelona, on milers de barcelonins van morir sota les bombes. El proper gener, l’efemèride correspondrà a l’entrada de les tropes a la nostra ciutat i l’inici del llarg període de repressió, imposició i genocidi cultural franquista.

I és en aquest any simbòlic per la memòria antifeixista, com cada any, que el 12 d’octubre haurem de veure com els hereus directes del feixisme colpista s’expressaran públicament amb total impunitat a la nostra ciutat, fent apologia del genocidi feixista, exhibint la seva simbologia, fent proclames racistes i aprofitant-se de la permissivitat còmplice de les institucions públiques.

És inadmissible que els que s’autoanomenen catalanistes i d’esquerres signin els permisos per a que els nostàlgics del franquisme i els seus cadells celebrin el seu aquelarre espanyolista i negacionista anual als nostres carrers. No valen excuses ni posicions ambigües quan es tracta de combatre l’ascens de la ultradreta i el discurs racista. En aquest sentit, denunciem la complicitat de la Delegació del govern i de l’Ajuntament de Barcelona que permeten i autoritzen aquesta exhibició feixista.

Com també cal denunciar la impunitat amb la qual, any rere any, grups feixistes organitzats ataquen i agredeixen centenars de persones, immigrants, persones amb opcions sexuals fora de la seva concepció reaccionària, militants d’esquerres i independentistes. Accions que gairebé mai són perseguides, i que quan arriben a judici, es troben amb el tracte exquisit que la justícia espanyola dóna als botxins d’ultradreta. Així, hem vist com els responsables de crims racistes, de la mort d’en Guillem, la Sònia o d’en Roger, rebien sentències ridícules, o com els centenars d’atacs a locals independentistes i d’esquerres, especialment al País Valencià, no són ni tant sols investigats.

Però no només és la permissivitat amb violència ultra, amb l’apologia del feixisme i el racisme, el propi estat espanyol, avui dia governat pel mateix partit que governa Barcelona, té en el seu codi genètic l’herència de la llarga nit franquista. El mateix exèrcit que bombardejà Barcelona, que entrà amb els tancs per la Diagonal el 26 de gener de 1939, desfila amb tots els honors a Madrid per celebrar la festa de la Hispanitat, la festa que l’Estat Espanyol ha escollit com a dia ‘nacional’ i que honora la conquesta, el genocidi i la colonització dels pobles d’Amèrica, amb una desfilada militar presidida pel cap d’estat designat per Franco, el monarca Joan Carles de Borbó.

El 12 d’octubre es mostra doncs la cara d’un estat que no només no ha trencat amb la seva herència feixista en el pla simbòlic, que també conserva les mateixes forces armades, i els aparells judicials i policíacs del règim franquista, sinó que a més segueix reivindicant el “dia de la raza” i la colonització i cinc segles d’extermini.

Igualment rebutgem la creixent criminalització, persecució i repressió contra els i les treballadores immigrants, que institucions estatals i europees impulsen amb lleis cada vegada més repressives, fomentant i afavorint el creixement dels discursos racistes i xenòfobs, amb l’objectiu d’estendre la insolidaritat, de dividir i enfrontar els i les treballadores i justificar polítiques repressives i retallades de drets en nom de la inseguretat. En temps de crisi, no ens hem de deixar enganyar, hem de tenir ben clar qui són els responsables dels acomiadaments i de les dificultats, els empresaris i els governants que han implantat les polítiques econòmiques i laborals més favorables als seus interessos que ara haurem de pagar tots nosaltres.

Per tot això, el 12 d’octubre l’Esquerra Independentista del Barcelonès, com la resta dels i les antifeixistes catalanes no tenim res a celebrar, i a Barcelona posarem tots els nostres esforços per fer que la llibertat s’imposi a la barbàrie. L’experiència dels darrers anys ens demostra no podem esperar res d’aquestes institucions que any rere any han fet el joc al feixisme i l’espanyolisme genocida. Estem convençuts que només la conscienciació social i l’oposició frontal i directa al feixisme faran possible eradicar aquesta xacra social i que el feixisme no torni mai més als nostres carrers, ni al Barcelonès, ni a cap racó dels Països Catalans, ni enlloc.

Combatem el feixisme! 12 d’octubre, res a celebrar. Esquerra Independentista del Barcelonès

(extret de http://www.endavant.org)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s